9 Mayıs 2014 Cuma

Mantar Sote'nin en güzel hali

Eşim de ben de mantarı çok severiz ama bir sürü şekilde farklı mantar sote pişirdikten sonra en lezzetli halinin bu olduğuna karar verdik.

Tarif eşime ait ve kendisinin daha güzel yaptığını iddia ediyor. :) 

Gerçekten de çok güzel yapıyor. 

Siz de deneyin, kendiniz karar verin. :)





Malzemeler: 

400 gr. kültür mantarı (varsa farklı mantar çeşitleri de olur, çok da güzel olur... :) )
6-7 diş sarmısak
Zeytinyağı
Toz kırmızı biber
Kimyon
Muskat
Tuz


Yapılışı: 

Mantarları sadece ortadan ikiye bölerek, iri parçalar halinde doğruyoruz. Tavada biraz zeytinyağını kızdırıp, sarmısak dişlerini bütün halde ekliyoruz. İsterseniz ezebilirsiniz fakat o zaman sarmısak aroması çok baskın olacaktır. Bu şekilde kesinlikle daha lezzetli. Sarmısak bütün halde eklendiğinde, ezilmişi kadar çabuk yanmıyor. Yanınca yemeğe acılık katar, bunu da tabiki istemeyiz. Sarmısakları yağ ile bir iki çevirip, mantarları ekliyoruz ve yüksek ateşte kavurmaya başlıyoruz. 

Mantarların fazla su salmasını engellemek için yüksek ateşte sotelemek çok önemli. Kısık ateşte mantarlar sulanır. Biraz kavurduktan sonra, baharatları ekleyip, kavurmaya devam ediyoruz. Sonra afiyetle yiyoruz. :)




0 yorum :

Yorum Gönder