8 Nisan 2014 Salı

İncir Uyutması

Anadolu'da çokça yapılan bu tarifi birkaç yıl önce televizyonda görmüştüm o günden beri hep aklımdaydı, yapmak kısmet olmamıştı. Geçenlerde birdenbire yapıverdim. İyi ki de yapmışım çünkü hem çok hafif, hem de hazırlama ve pişirmesi sadece 5 dakika sürüyor. Bir iyi yanı da bağırsakları çalıştırması. :) Benden söylemesi...

İncir uyutmasının temeli, sütün incir ile mayalandırılması prensibine dayanıyor. Yoğurt mayalamak gibi düşünün, meyveli yoğurt yani... :)





Malzemeler:

1 litre süt
17-18 adet kuru incir
1 çay bardağı şeker 

Yapılışı:

İncirlerimizi sıcak suda 2-3 dakika bekleyip, küp küp doğrayalım.

Sütümüzü, yoğurt mayalar gibi 45-50 derece sıcaklığa getirelim. (Kaynatmayalım)

Şekeri süte ekleyip erittikten sonra, incir parçalarını ekleyelim, karıştırıp 1 dakika daha yumuşamalarını bekledikten sonra, blender ile püre haline getirip, sıcak sıcak kaselere pay edelim. 

Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra, buzdolabına kaldıralım. 

Üzerini ceviz ve tarçınla ya da istediğiniz birşeyle süsleyerek servis yapabilirsiniz ama ceviz kesinlikle en çok yakışan...

Afiyet olsun...

0 yorum :

Yorum Gönder