8 Nisan 2014 Salı

Zebra Kek

Internette Zebra Kek için farklı farklı tarifler mevcut. Her zaman yaptığınız garantili bir kek tarifiniz varsa onu da yapabilirsiniz. Burada önemli olan kekin kalıba dökülme tarzı.

Kekte yumurta kokusunu sevmeyenler için tek yumurtalı bu kek epey iş görür. Hiç yumurta koymadan yapılan kekler de var, o da ayrı bir güne inşallah :)

Ben bu tarifte 25'lik çember kalıp kullandım, ama daha ufak bir kalıp kullanmanızı ya da tarifi 1,5 katı yapmanızı tavsiye ederim. Bir de acil durum yüzünden fırının kapağını açmam gerekti. O yüzden fazla kabarmadı. Daha kabarık bir kek için ölçüleri dediğim gibi yapın... Ve kapağı açmayın lütfen :)



Malzemeler:

1 yumurta
1,5 bardak şeker
1,5 bardak süt
3/4 bardak sıvıyağ
2,5 bardak un
1 çay kaşığı vanilin
1 paket kabartma tozu

2 kaşık kakao


Yapılışı:

Şeker ve yumurtayı iyice çırpalım. Süt ve sıvıyağı da ekleyip çırpmaya devam edelim. Un, vanilin ve kabartma tozunu karıştırıp, eleyerek karışımımıza ekleyelim. Hamur karışımı iyice homojen hale geldiğinde, yarısını ayrı bir çırpma kabına aktarıp, ayırdığımız kısma 2 yemek kaşığı kakao ekleyip yedirelim.

Sonra, yağladığımız çember kalıba önce sade kek karışımından başlayarak, bir kakaolu, bir sade, bir kakaolu bir sade... şeklinde iç içe dökelim. Her döktüğümüz hamur, öncekini iterek genişletecek, bir süre sonra iç içe bir sürü çemberler elde edeceğiz.

Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakikada pişiyor. Kürdan testi ile içini kontrol ettikten sonra, afiyetle yiyebilirsiniz. :)

0 yorum :

Yorum Gönder