Revani
Malzemeler:
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 yumurta
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 limonun kabuğu
Şerbeti için:
- 3,5 su bardağı su
- 2,5 su bardağı şeker
- ½ limon
Yapılışı:
3 yumurta ve şekeri, şeker iyice eriyene
kadar çırpın. Yoğurdu ve sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin. En son unu,
irmiği, limon kabuğu rendesini ve kabartma tozunu ekleyip 10 dakika daha
çırpın. Karışımı yağlanmış fırın kabına döküp, 170 derecede pişirin.
Tatlı ve şerbet ılık olduğunda, şerbeti
tatlının üzerine dökün. Soğumadan dilimlemeyin.
Afiyet olsun. :)
0 yorum :
Yorum Gönder