8 Mart 2014 Cumartesi

Revani

Günlerdir eşim revani yap deyip duruyordu. Dün akşam o TV'ye dalmışken kalkıp hemen yapıverdim. Yapımı çok hızlı ve pratik bir tatlı. Ben şerbetli tatlıları pek sevmesem de, sevenler için bir klasiktir revani. Bu ölçüler gerçekten çok güzel bir sonuç veriyor. Deneyin pişman olmazsınız...




Malzemeler:


  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limonun kabuğu

Şerbeti için:
  • 3,5 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı şeker
  • ½ limon

Yapılışı:
3 yumurta ve şekeri, şeker iyice eriyene kadar çırpın. Yoğurdu ve sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin. En son unu, irmiği, limon kabuğu rendesini ve kabartma tozunu ekleyip 10 dakika daha çırpın. Karışımı yağlanmış fırın kabına döküp, 170 derecede pişirin.
Tatlı ve şerbet ılık olduğunda, şerbeti tatlının üzerine dökün. Soğumadan dilimlemeyin.

Afiyet olsun. :)

0 yorum :

Yorum Gönder