20 Mart 2014 Perşembe

Mahlepli Tuzlu Kurabiye

Bu tarif Naziye teyzem'den... Ağızda dağılan şahane bir tuzlu kurabiye...  Pastanelerde satılanlar halt etmiş. :)

Malzemeler:

1 paket margarin (oda sıcaklığında)
1 yumurta
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Mahlep
Aldığı kadar un


Yapılışı:

Margarin ve yumurtaları yoğurmaya başlıyoruz. Daha sonra tüm malzemeleri sırayla ekliyoruz. Bu kurabiyenin gevrek olmasını sağlayan 3 önemli unsur var:

- kurabiyenin yağ oranı (malesef :)  )
- içine eklenen sirke
- un ayarının iyi yapılması. (hamurunuz çektiğinizde uzuyorsa o kurabiyeden hayır gelmeyecektir, hemen bayatlar. bu hamurun özelliği tutup çektiğinizde kopup elinizde kalması. hamur o kıvama geldiğinde un eklemeyi bırakın. fazla sertleşmesin)

İyice yoğurduğumuz hamurumuzu canınız nasıl isterse şekillendirip, susam, çörekotu, haşhaş vs. neyle isterseniz süsleyip, ya da isterseniz sade olarak pişiriyoruz. 

Afiyet olsun :)

0 yorum :

Yorum Gönder