14 Mart 2014 Cuma

Kadınbudu Köfte

Kadınbudu köfte de, çok istek alan, beğenilen yemeklerimden biridir. Özellikle eltime ve kayınbiraderime selam olsun... :) Severler kadınbudu köftelerimi...

Malzemeler:

1/2 kg yağsız kıyma
1 kahve fincanı pirinç
1/2 demet maydanoz
1 soğan
2 diş sarmısak
2 yumurta
Zeytinyağı
Karabiber, kimyon, tuz


Kızartmak için:

2-3 yumurta 
Un
Sıvıyağ


Yapılışı:

Soğanı çokkkk ince şekilde kıyıyoruz, sarmısakları eziyoruz. Tuz ekleyip, biraz zeytinyağında öldürüyoruz. Kıymamızın yarısını ekleyip kavuruyoruz. Karabiber, kimyon ekliyoruz. Kıyma ılınınca, içine çiğ kıymayı, 2 yumurtayı, ince kıyılmış maydanoz ve tuzu ekleyip yoğuruyoruz. Kıyma sıcakken karıştırırsanız, köfteleriniz cıvık olur, kıvamı tutturamazsınız.

Karışımdan elips şeklinde iri köfteler yapıp 30 dakika kadar dondurucuda dinlendiriyoruz. Böylece köfteler biraz kendilerini toplamış ve sıkılaşmış olacak.

Kızartmak için, bir kaba un koyuyoruz, başka bir kaba yumurtaları kırıp içine bir fiske de tuz attıktan sonra iyice çırpıyoruz. Köfteleri önce una sonra yumurtaya bulayıp, kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartıyoruz.(çok klasik bir tabir oldu ama dayanamadım :) )

Afiyet olsun :)

0 yorum :

Yorum Gönder