31 Mart 2014 Pazartesi

Ayçekirdekli Bisküvi

Bu bisküvileri çok zamandır yapmak istiyordum, bu haftasonuna kısmet oldu. Fakat pişmiş halini çekmeyi unuttuğum için fırına atmadan önce çektiğim resimleri ekliyorum. Pişmiş halini siz hayal edin. :)

Malzemeler:

1,5 su bardağı tam tahıllı un
100 gr. tereyağı
1 adet yumurta sarısı
5 yemek kaşığı toz şeker
1-2 damla limon suyu

Üstüne:

1 adet yumurta akı
50 gr. ayçekirdeği içi


Yapılışı:

Tüm malzemeleri karıştırıp hamur haline getirdikten sonra. Merdane yardımıyla yaklaşık 3 mm. kalınlığında açıyoruz. İstediğimiz şekilde bir kalıpla bisküvileri kestikten sonra, yağlı kağıt serili fırın tepsimize yerleştiriyoruz. Tabi bu işlemi hamur bitene kadar 3-4 kez tekrarlamamız gerekiyor.

Daha sonra fırça ile yumurta akını üzerlerine sürüp, en üste çekirdek içlerini ekliyoruz. Ben çekirdekler iyi tutunsun diye hafifçe elimle bastırdım üstlerine... 



100 derece fırında 10-15 dakika kontrollü şekilde pişirin. Çok pişmesin, tam tahıllı undan ve epey ince yapıldığı için fazla pişerse sert olabilir. Hafif pembeleşince fırını kapatın.

Diyet yapanlar da gönül rahatlığı ile yiyebilirler. :)

Afiyet olsun...

0 yorum :

Yorum Gönder