Ayçekirdekli Bisküvi
Bu bisküvileri çok zamandır yapmak istiyordum, bu haftasonuna kısmet oldu. Fakat pişmiş halini çekmeyi unuttuğum için fırına atmadan önce çektiğim resimleri ekliyorum. Pişmiş halini siz hayal edin. :)
Malzemeler:
1,5 su bardağı tam tahıllı un
100 gr. tereyağı
1 adet yumurta sarısı
5 yemek kaşığı toz şeker
1-2 damla limon suyu
Üstüne:
1 adet yumurta akı
50 gr. ayçekirdeği içi
Yapılışı:
Tüm malzemeleri karıştırıp hamur haline getirdikten sonra. Merdane yardımıyla yaklaşık 3 mm. kalınlığında açıyoruz. İstediğimiz şekilde bir kalıpla bisküvileri kestikten sonra, yağlı kağıt serili fırın tepsimize yerleştiriyoruz. Tabi bu işlemi hamur bitene kadar 3-4 kez tekrarlamamız gerekiyor.
Daha sonra fırça ile yumurta akını üzerlerine sürüp, en üste çekirdek içlerini ekliyoruz. Ben çekirdekler iyi tutunsun diye hafifçe elimle bastırdım üstlerine...
100 derece fırında 10-15 dakika kontrollü şekilde pişirin. Çok pişmesin, tam tahıllı undan ve epey ince yapıldığı için fazla pişerse sert olabilir. Hafif pembeleşince fırını kapatın.
Diyet yapanlar da gönül rahatlığı ile yiyebilirler. :)
Afiyet olsun...
0 yorum :
Yorum Gönder