28 Şubat 2014 Cuma

Kaya Kurabiyesi (annemden)

Malzemeler:

250 gr. margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta
1 paket şekerli vanilin (varsa çubuk vanilya tercih sebebidir)
1 dolu çay kaşığı karbonat
4.5 bardak un
1 portakalın kabuğu (rendelenmiş)
1 su bardağı fındık
1 su bardağı kuru üzüm

Yapılışı:


  • Margarin ile pudra şekeri yoğurulup krem haline getirilir.
  • Yumurtalar teker teker eklenip, iyice yedirilir.
  • Ayrı bir yerde elenmiş una, karbonat ve vanilin eklenir. Un karışımı margarin-şeker karışımına yavaş yavaş yedirerek yoğurulur.
  • Portakal kabuğu rendesi eklenir.
  • Son olarak fındıklar (bütün halde) ve kuru üzümler eklenip hamura orantılı dağılması sağlanır. 
  • Bu hamur, tutup çektiğinizde kopacak kıvamda olmalıdır. Hamur uzuyorsa sonuç iyi olmayacak demektir.
  • Hamurdan gelişigüzel şekilsiz parçalar koparıp, yağlanmış fırın tepsisine ya da yağlı kağıt üzerine kurabiyeleri diziyoruz. Üzerlerine herhangi birşey sürmüyoruz. Kurabiyelerin şekilsiz olmaları en büyük özelliği. Adı gibi kaya şeklinde olmaları gerekiyor. 
Çok sevdiğim, bana çocukluk günlerimi hatırlatan bu kurabiyeyi bu haftasonu yapın derim. Eminim seveceksiniz.

Afiyet olsun :)

0 yorum :

Yorum Gönder