13 Mayıs 2014 Salı

Pirinç unlu muhallebi - karadut soslu (yağsız)

Ben her ne kadar klasik muhallebiyi daha çok sevsem de, bu tarifin çok daha hafif olduğu kesin. Şeker oranı az, içinde hiç yağ ve normal un yok. Sadece pirinç unu var. Diyabetliler için pek uygun değil ama diyet yapan ya da formuna dikkat edenler bir de bebekler için çok uygun. :) Bildiğimiz bebek maması işte. 

Üzerine sos yapınca pek güzel oluyor. Benim elimde fazla geldiği için dondurduğum karadutlarım vardı, onları da değerlendirmiş oldum. 







Malzemeler:

1 lt. süt
7 kaşık pirinç unu
7 kaşık toz şeker

Sosu için: 

1 bardak karadut
1 yemek kaşığı nişasta (silme)
1 yemek kaşığı şeker
1/4 limonun suyu


Yapılışı:

Şeker ve pirinç ununu karıştırıp, soğuk süte ekliyoruz. Ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olmaya (göbek atmaya) başlayana kadar pişiriyoruz. Altını kapatıp, tel çırpıcı ile 1-2 dakika daha hızlıca çırpıyoruz. İçini hafif ıslattığımız kaselere pay ediyoruz. İsterseniz büyük bir pyrex'e de dökebilir, dilim dilim servis edebilirsiniz. 

Sos için de, limon hariç tüm malzemeyi sos kabına alıp kaynatıyoruz. Kaynayınca içine limon suyunu ekliyoruz. Bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz. Soğurken ara sıra karıştırın, üzeri zar tutmasın. 

Karadutları tam olarak parçalamak istiyorsanız blender ile ezebilirsiniz fakat böyle irili ufaklı parçalar olunca bence yemesi de sunumu da daha zevkli oldu. 

Alternatif olarak; üzerine tarçın koyarsanız, şekeri dengeler, insülinin ani artışını önler. Zevkinize kalmış. :)

Afiyet olsun...

0 yorum :

Yorum Gönder