13 Mart 2014 Perşembe

Muzlu - Cikolata Parcacikli Muffin

Bu muffin Gülşah'a gelsin. :) Umarım kızlar beğenir...

Çok yumuşak ve hafif bir muffin oluyor. Tıkışık topkekvari muffinlere benzemezzz :)

Muz sevmeyenler, aynı tarifi sadece tarçınlı, tarçınlı-havuçlu-cevizli, kakaolu, kakaolu-sade, üzümlü, vişneli, yaban mersinli, elmalı-tarçınlı vs. vs. şekillerde yapabilirler. Alternatif çok...

Gelelim tarifimize...

Malzemeler:

1,5 bardak şeker
1 yumurta
1/2 bardak süt
3/4 bardak sıvıyağ
2 bardak un
2 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1 tatlı kaşığı tarçın (silme)
2 muz
2 kaşık parça çikolata

Yapılışı:

1 yumurta ve şekeri 10 dakika süreyle, krema kıvamını alıncaya karışıma sıvıyağı, sütü ve unu yavaş yavaş ekleyelim. Kabartma tozu, vanilin ve tarçını da ekleyip, epey koyu kıvamlı bir kek hamuru elde edene kadar çırpmaya devam edelim. 2 muzu küçük küçük doğrayıp, rondodan geçirelim. Püre haline getirelim. Tercihe bağlı olarak parçalı da bırakabilirsiniz. Muz püresini hamura ekleyip tahta kaşıkla karıştıralım. En son da çikolata parçacıklarını ekleyip, yağlanmış muffin kalıplarına dökelim. Kalıpları silmeye yakın dolduralım, çok da ağzına kadar dolu olmasınlar. 






Önceden ısıtılmış 150 derecedeki fırında yaklaşık 20 dakikada pişiyor. Ben fırının en alt katına da küçük bir tepsi içinde su ekliyorum. Fırın içinde buhar oluyor. Daha güzel pişiyor. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp üzerine pudra şekeri serpelim. Afiyetle yiyelim. :)








0 yorum :

Yorum Gönder