26 Mart 2014 Çarşamba

Cevizli Kıymalı Gül Böreği




Canınız içli köfte çektiğinde çabucak bu böreği yapıp bir miktar mutlu olabilirsiniz. :)  Tabi ki aslının yerini tutmaz... :)

Malzemeler:

2 adet yufka
250 gr. kıyma
5-6 adet ceviz
Kimyon, tuz, karabiber
1 soğan
4-5 diş sarmısak

Sosu için:

1 kase süt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta

Üstüne:
Susam


Küp küp doğradığımız soğan ile, ezilmiş sarmısaklarımızı bir iki damla zeytinyağında kavurmaya başlayalım. Yağ gerçekten bir iki damlayı geçmesin. Fazla kavurmadan, kıymamızı da ekleyelim. Kıymayı kavuralım. Rengi döndüğünde, baharatlarımızı ilave edelim. Ceviz içlerini dişe gelecek şekilde ufaltalım. Çok ufak olmasınlar. Kıymamızın içine katalım. Biraz da cevizlerle kavuralım. Kıymayı aşırı kavurup kurutmayalım. Orta tonda kahverengileşmesi yeterli.

Bir kasede süt, sıvıyağ ve yumurtayı çırpalım.

Yufkalarımızı açalım, dörde bölelim. 8 adet büyük üçgen parçamız olacak. Her birinin içine sütlü karışımdan fırça yardımıyla sürelim. Yufkanın geniş kenarına yaklaşık 1-1,5 cm boşluk bırakıp, kenar boyunca kıymalı içimizi yayalım. Daha sonra, önce iki kenarını içe katlayarak, sigara böreği sarar gibi rulo halinde saralım. Ruloyu içe doğru kıvırıp ucunu altına sıkıştırarak açılmasını önleyelim.

Hafif yağlanmış fırın tepsisi ya da yağlı kağıt serili tepsiye böreklerimizi yerleştirdikten sonra, üzerlerine yine fırça ile kalan karışımımızdan sürüp, susamları serpelim. 150 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakikada pişiyor.









Afiyet olsun. :)

0 yorum :

Yorum Gönder